Egyéb

NAV OnLine számla tájékoztató

Tisztelt Partnerünk!

A NAV tájékoztatása szerint a 2020.04.01. határidővel tervezett 2.0 verziószámú XSD-re való átállás határidejét a járvány helyzetre való tekintettel 2020.07.01.-re módosította.

“Nem válik kötelezővé 2020. április 1-jén a 2.0-ás XSD verzió használata

2020-03-24 10:20

A koronavírus járvány által előidézett rendkívüli helyzetre tekintettel, a járvány terjedésének lassítása érdekében hozott kormányzati intézkedésekkel és ajánlásokkal összhangban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2020. április 1-jétől nem szünteti meg az Online Számla rendszer 1.1 XSD verziójának támogatását és nem teszi kötelezővé a 2.0 XSD alkalmazását. Ezzel biztosítható, hogy a kötelező adatszolgáltatás folytonossága – az átállás miatti esetleges személyes jelenlétet igénylő technikai műveletek nélkül is – minden adózó részéről teljesíthető legyen.

 

Fontos azonban, hogy a 2.0 XSD már 2020. február 27-től használható éles környezetben, párhuzamosan az 1.1 XSD verzióval, ezért az átálláshoz a feltételek az Online Számla rendszer oldalán adottak. Kérjük, hogy a rendkívüli helyzet melletti lehetőségeket mérlegelve és a biztonságos munkavégzést szem előtt tartva az új XSD verzióra átállás előkészületei lehetőség szerint folytatódjanak az adózók részéről, és ahol ez megoldható, történjen meg mielőbb az átállás.

 

Az 1.1 XSD kivezetésének és a 2.0 XSD használatára történő átállás végső határideje 2020. július 1-jére módosul.”

Társaságunk az új XSD-re való átállás fejlesztését, és az éles teszteléseket befejezte, így a közeljövőben az Ön által használt beküldő programok frissítését megkezdjük.

Molsoft Informatika

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük